take the plane: the last part

Met geen vakantie dagen meer over lijkt het wel of onze vakantie eeuwen terug is, maar in werkelijkheid is dat nog maar vier weken. Sindsdien zijn we voortdurend aan het werken dus nu we eindelijk weer een paar rustdagen hebben is het tijd voor de laatste post over maleisie, borneo en singapore.

Mooiste plek: Geen twijfel over mogelijk. Dit is het geweldige bagusplace. Met maar 7 hutjes voor 2 personen die allemaal uniek zijn is het echt bijzonder. Je kan er snorkelen, schildpadden spotten, uitstapjes maken naar de andere kant van het eiland(waterval),lekker eten en vooral relaxen. Het laatste hebben wij vooral gedaan met snorkelen, omdat je uitstapjes een dag van te voren moest aangeven. Natuurlijk zijn wij wel zo avontuurlijk geweest om nog in het donker van de pier af te springen.

Stoerste plek: uiteraard de tamanegra (jungle). Met wilde zwijnen, hertjes en aapjes naast je hutje met nog een gekko in je badkamer en ook nog een wandeling door de jungle kan je het wel stoer noemen. Alhoewel ik moet bekennen dat vooral ik en sanne nogal hard schreeuwde toen we de gekko zagen. Kwam daarna het mannetje van de receptie die de gekko gewoon ging knuppelen met een stok waardoor het arme beestje onder de deur de kamer in kwam…….Jouke (het vriendje van mijn zus) wist niet hoe snel hij op het bed moest springen :).

gaafste plek: Singapore! als je daarvoor in bagusplace gezeten hebtkrijg je echt een enorme cultuur shock. Het nacht leven is super bruisend. Alles is tot 10/11 uur open en alle restaurantjes tot nog veel later. We hebben op het dak van het plaatje gegeten. Super uitzicht over singapore!

indrukwekkendste plek: turtle island met je raad het al…schildpadden. Enorme schildpadden die in de avond eieren gaan leggen. deze eieren worden door rangers op een andere plek begraven(op het terrein) omdat ze anders worden op gegeten. Zo komen er dus ook nieuwe eieren uit en we hadden geluk dus we mochten ze uitzetten. De schildpadjes volgen het licht van de maan maar als iemand ook maar zijn camera aan heeft staan volgen ze dat licht. De volgende ochtend liep dus iedereen naar het strand om ze opnieuw uit te zetten. We hebben ons schildpadje forest stitch genoemd.

teleurstellendste plek: na al de leuke plekjes moet er ook een negatieve komen. Dit is de stam die we bezocht hebben. Wij denken we zullen geen douche hebben en dat soort dingen. Nou het ging al anders toen we in het bootje stapten (dat was wel erg mooi) om zo bij de stam te komen. Onze gids/chauffeur zou met de auto naar de stam gaan, want dat moest voor de veiligheidsvoorschriften. Dan denk je prima, maar dan kom je daar aan en dan maakt er iemand een foto van je met zijn iphone…..

leukste plek: om positief af te sluiten heb ik als leukste plek penang. De stad is mooi met alle oud engelse gebouwen en de rikshya zijn kleurig. Het marktje in de avond is ook leuk om er een kijkje te nemen. Toch was hier het hotel het leukste: HARDROCK HOTEL. Als trouw pin sparende fan is dat zoiezo al gaaf en dan heb je het nog geen eens gehad over de geweldige bedden en zwembad (met onderwater muziek).

zo, dat was het weer voor vandaag.
xoxo
laura

Advertenties

3 thoughts on “take the plane: the last part

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s